Perla Transilvaniei

Sighisoara

Sighișoara este printre puținele orașe-cetate locuite din Europa și singurul conservat în cea mai mare parte dar și locuit din România.

Mai mult

Orașul muzeu, orașul basm.

Sighisoara

Fondat în secolul al XII-lea de către sașii aduși în zonă de regii maghiari, orașul Sighișoara este astăzi unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale ale Europei. Farmecul și valoarea istorică a numeroase clădiri și străzi ale orașului au determinat includerea lor în patrimoniul UNESCO.

Mai mult

Începuturile Sighișoarei

Sighisoara

Istoria scrisă a Sighișoarei începe abia în anul 1280, când apare menționată într-un document cu numele Castrum Sex.

Mai mult

Festival Medieval

Sighisoara

Festivalul „Sighisoara Medievala” este un festival anual ținut în ultimul sfârșit de săptămâna al lunii iulie în orașul Sighișoara. Începând cu anul 1992, în fiecare vară, Cetatea Sighisoarei își retraiește trecutul datorită Festivalului Medieval.

Mai mult

Simboluri ale orașului

Sighisoara

Urmărind conturul cetății, Turnul cu Ceas va ieși negreșit în evidență. Este, practic, clădirea de referință a orașului, dar și poarta de intrare în cetate. Simbolul incontestabil al Sighișoarei a fost numit cândva Turnul Sfatului

Mai mult

Scara acoperită

Sighisoara

Scara acoperită sau Scara școlarilor; cu 300 de trepte a fost construită în anul 1642. A fost acoperită pentru protejarea copiilor, care urmau această cale spre liceului J. Haltrich. În urma modificărilor din 1849, au rămas doar 175 de trepte.

Mai mult